-
Helsingin pyöräkilpailut
Aidan Sipes Comments Off on Helsingin pyöräkilpailut
Pääkaupunkiseutu sopii pyöräilyyn
Helsinki ja lähialueet sopivat niin työmatkapyöräilyyn kuin myös kuntoiluun. Alueella järjestetään paljon kilpailuita erityisesti kesäaikaan. Kaupunki pyrkii edistämään omilla toimillaan pyöräilyä, sillä kasvavassa kaupungissa se vähentää painetta julkisen liikenteen ja yksityisautoilun puolelta.Helsingin kaupunki on laatinut pyöräilyharrastajan avuksi kartan, joka on jaettu 29 eri alueeseen. Pyöräreitit on merkitty eri värein riippuen reitin luonteesta. Reiteillä voi tehdä retkiä luontoon ja harjoitella kisoja varten. Lisääntynyt pyöräliikenne sulautuu vähitellen kaupunkikuvaan, ja siinä vaaditaan joustavuutta puolin ja toisin, niin autoilijoilta kuin pyöräilijöiltäkin.
Helsingin kisat
Helsingin pyöräkilpailukausi käynnistyy toukokuussa ja jatkuu aina syksyyn asti. Helsingissä ja lähialueilla kisataan seuraavasti:
- 4.5 Naisten Etappiajot, Helsinki
- 5.5 Seutulan Kierros, Vantaa
- 26.5 Korso 96 MTB, Vantaa
- 3.6 Lapinkylän tempo, Kirkkonummi
- 8.6–10.6 KSBR-Etappiajot, Kirkkonummi
- 6.7 SM-Kriterium, Vantaa
- 19.8 Siuntion Ajot, Kirkkonummi
- 25.8 Kaivopuiston 9. Kortteliajot, Helsinki
- 26.8 Helsinki Velotour, Helsinki
- 15.9 Luukki MTB-Marathon, Espoo
- 22.9 Season Final, Helsinki
- 23.9 SM-joukkueaika ajo, Vantaa
Tämän lisäksi talvikaudella ajetaan Cyclocross-kilpailuja, jotka ovat maastoajoa. Ensimmäinen osakilpailu starttaa Vantaalla 8.9 ja kausi päättyy 6.1 Klaukkalassa finaaliin.Cyclocrossilla eli tutummin pyöräkrossilla on pitkä historia Keski-Euroopassa, ja viime vuosina sen suosio on kasvanut myös Suomessa. Kisan seuraaminen on mielekästä myös katsojille, sillä vaihtelevat osuudet tekevät siitä yllätyksellistä. Cyclocross rata sisältää hiekkaosuuksia, metsäteitä, portaita, niittyjä ja esteitä. Se yhdistää sopivassa suhteessa maantieajoa ja maastopyöräilyä, joten molemmista taustoista on etua kisaajille.
Valmistautuminen kilpailuihin
Kilpailuissa käytetään siihen soveltuvaa pyörää, jonka valinnan suhteen on hyvä kääntyä ammattilaisen puoleen. Oikeanlainen menopeli ja varustus ovat yhtä tärkeitä tekijöitä kuin kattava harjoittelu ja hyvä fyysinen kunto.Kilpailuihin osallistuvalla tulee olla takana lukuisia kilometrejä pyörän satulassa. Pyöräillessä tulee treenattua tehokkaasti jalkoja, mutta yläkroppa unohtuu helposti. Tasapainoiseen harjoitteluun tuleekin yhdistää muutama kuntosaliharjoittelu joka viikko. Kisakausi muodostuu harjoittelupainotteisista jaksoista ja levosta ennen kisaa. Lepojaksolla panostetaan oikeaan tankkaukseen ja annetaan kehon palautua.Kilpailijan harjoittelu muodostuu erilaisista kokonaisuuksista. Kestävyysharjoittelu on kaiken perusta, ja sitä haetaan pitkänmatkan lenkeillä. Syke nousee korkealle ja matkaa ajetaan 3–5 tuntia. Maksimikestävyyttä haetaan mäkinousuilla, ja tällöin poljetaan kunnon äärirajoilla, kuitenkin niin, ettei keho mene maitohapoille. Intervalliharjoittelu muodostuu lyhyistä pyrähdyksistä, joissa mennään täysillä muutaman minuutin jaksoissa.
Categories: Vinkit
Inspiraatiota yleisurheilusta Urheilumarkkinointi kuuluu jokaisen seuran toimintaan
Uusin blogiviesti
- Mainostuotteet vahvistavat tiimihenkeä
- Jalkapallo suuren kiinnostuksen kohteena – etenkin Liverpool FC
- Suurimpana kiinnostuksena Englannin Valioliiga
- Urheilumarkkinointi kuuluu jokaisen seuran toimintaan
- Helsingin pyöräkilpailut
- Inspiraatiota yleisurheilusta
- Suomalaisen keihäänheittäjän profiili: Tero Pitkämäki
- Yleisurheilun Euroopan-mestaruuskilpailut
- Kolmiloikkakuningatar Kristiina Mäkelä
- Yleisurheilun merkittäviä hallikilpailuja 2016